DANCE STYLES

Hösttermin 2020

DANCE STYLES

Klassisk Balett

Klassisk Balett är bland de mest eleganta dansstilar som finns. Dansen är vacker, sofistikerad och mentalt stimulerande och krävande. Du lär dig graciösa och eleganta rörelsen med konstnärlig uttryck, teknisk precision samt snabbt fotarbete. Du förbättrar din styrka, kroppsmedvetenhet, balans och smidighet genom harmoniska och graciösa dansrörelsen.

Klassisk barndans (45 min)

Klassisk Balett för barn. Barnens balans, hållning, styrka och koordination stärks under lekfulla dansformer.

Super Model Balett Pilates

Roxanne’s Dance Studios unika workout med speciell framtagna övningar från Balett och Pilates för att snabbt och effektivt komma i form, tona kroppen och få en slimmare, snyggare och vigare kropp.  

Jazz Show

Jazz Show är en scenisk dansstil som är en kombination av klassisk balett och afroamerikansk rytmik och musik till jazzbalett. Vi tränar teknik, styrka, smidighet och utstrålning. Jazz Show är den dansstil man ofta ser i musikaler och musikvideor.

Street Jazz dance

Street Jazz dance är en kombination av Jazz och Streetdance. Coola rörelser koreograferas med attityd till den senaste musiken. Vi tränar teknik, dynamik, styrka, attityd och utsrålning. Street Jazz dance är den dansstil man oftast ser i musikvideor.

Barndans Show (45 min)

En glädjefylld förkoreograferade dansklass med inslag av Showjazz, Street dance och rytmisk gymnastik. Barnens balans, smidighet, koordination och hållning stärks under lekfulla dansformer.

Bachata Sensual Lady Style

Bachata Sensual Lady Style är en solodans där du lär dig dansa Bachata med många sensuella och feminina rörelser. Bachata kommer ursprungligen från Dominikanska republiken. I klassen kommer vi att träna fotpositionering, armrörelser, piruetter och olika isoleringsövningar. Inga förkunskaper krävs. Denna klass kommer att ge dig en väldigt rolig välinvesterad timme för både kropp och själ.

Salsa Lady Style 

Denna kurs är exklusivt för kvinnor. Ni kommer att lära er dansteknik, feminina graciösa rörelser och sexiga Salsa stegkombinationer. Mycket styling, elegans och glädje finner ni i denna kurs. Nivån är öppen dvs alla nivåer är välkomna.

Belly Dance Workout for Weight Loss

En mycket rolig workout dansklass inspirerade av den egyptiska magdansen. Magmuskler och höfter i fokus. Denna kurs gör det roligare att gå ner i vikt och ha kul. Dessutom blir man magstark på köpet! Alla åldrar och nivåer är välkomna.

Popping med Davo Rigo

Popping är en dansstil som uppkom i slutet av 1960 talet, Popping är egentligen en blandning av en massa olika dansstilar, stilen är starkt influerad av mimare och robotar, rörelserna är både mjuka och rullande, för att likna waves, samt hårda, för att ge illusionen av robotrörelser.

Klassisk Persisk dans

Inspirerad från den persiska poesin och miniaturmålningar skapas graciösa rörelser som harmoniserar hela kroppens linjer med ett rytmiskt fotarbete och skapar ett flörtig flöde med mjukt rörliga höfter, graciösa och vackra armar och handleder. Det estetiska uttrycket i dansen är charmerande, feminint och mycket elegant.

Modern Persisk dans

Vi lär ut vår unika och artistiska koreografistil till modern persisk musik i 6/8 delsrytm. Varje kurs erbjuder en ny koreografi.

Baby Balett för Gravida 

Denna kurs får dig att Må bra och ha en graciös graviditet under alla tre trimestrar! 

Säkra, roliga och effektiva Balett inspirerade yoga och pilates övningar som är specialanpassade för gravida kvinnor för att förbereda din kropp inför förlossningen.

Våra övningar fokuserar på andningen och stabiliserande av mage, rygg och hållningsmuskulaturen i sätet, bäckenbotten, bröstkorgen, ben, armar och skuldran där balans, hållning, styrka och rörlighet är i fokus då under en graviditet är det viktigare än någonsin att behålla en naturlig hållning av ryggrad, bröstkorg och bäcken. De lågintentensiva övnningarna för bland annat den djupa bukmuskulaturen och för bäckenbotten som spelar viktig roll under graviditet och födseln kommer att hjälpa dig att behålla styrkan och rörligheten under graviditetens trisemester genom att stabilisera höft och stärka ländrygg. Regelbunden träning av Baby Balett övningarna förbättrar din hållning, förebygger graviditets symtom såsom kramp i benen, åderbråck och ryggbesvärkan lindra foglossning samt få dig att känna dig starkare, smidigare och lättare i kroppen hela vägen fram till förlossningen. Kursen hjälper även till en snabbare återhämtning till en stark och smidig kropp efter födseln. Du behöver inga förkunskaper i dans.

All träning sker under eget ansvar, kontrollera alltid med din läkare innan du börjar någon träning under graviditeten.

Babydans med mamma (Steg 1) (45 min)

Ett mjukt första steg till att återuppta träningen och återbygga styrka och tona den nyblivna mammakroppen efter födseln samt stärka bandet med bebisen genom mjuka och effektiva Balett inspirerade dansövningar som är specialanpassade för nyblivna mammor (tidigast 3 mån efter födseln). All träning sker under eget ansvar, kontrollera alltid med din läkare om din kropp är redo för att börja träna.

Babydans med mamma (Steg 2) (45 min)

I steg 2 när kroppen är mer redo för större utmaningar fokuserar vi på mer krävande core övningar specialanpassade till mammor för att stärka core muskler även baby dans med mamma ingår i kursen så alla bebisar är hjärtligt välkomna.  All träning sker under eget ansvar, kontrollera alltid med din läkare om din kropp är redo för att börja träna.

( tidigast 6 mån efter födseln, Babydans med mamma steg 1 rekommenderas som förkunskap)

Bridal Dance

Vi erbjuder en unik undervisning för Bridal Dance speciell framtagen för brud, brudpar eller möhippa efter önskemål. Vänligen kontakta oss för konsultation.